Hoe gaan wij te werk? 

Bindus bouwt sociaal-culturele praktijken uit die bijdragen tot sociale, maatschappelijke, culturele en beleidsparticipatie.
Onze kritische blik detecteert en ontmantelt systemen van gender, klasse, etniciteit, … en andere identiteitskenmerken. Bindus garandeert dat er ruimte is voor ieders verhaal en er bijzondere aandacht gaat naar de kwetsbaarsten in onze samenleving

 

Bindus gelooft in het belang en de kracht van duurzame samenwerking, zowel op Vlaams, nationaal als op internationaal niveau om maatschappelijke impact te creëren en te streven naar een inclusieve samenleving. Wij doen dit in samenwerking met individuen, vrijwiligers, lidverenigingen, organisaties en overheden met inzet en respect voor ieders kwaliteiten.

Verbindende rol

In onze missie komt de verbindende rol het meest prominent naar voor. Als koepel of federatie is het verbinden van mensen, lidverenigingen en gemeenschappen onze kerntaak. Bindus heeft hier door de jaren heen expertise in opgebouwd.

De contextanalyse toont aan dat de maatschappij voortdurend in verandering is. De evolutie binnen Vlaanderen en Brussel naar een superdiverse maatschappij en de uitdagingen die daaraan gekoppeld zijn vragen om een verbindende aanpak. Bindus maakt hier actief werk van en geeft vorm aan de verbindende rol op meerdere niveaus

Met steun van

Vlaanderen verbeelding werkt_vol_zwart.j
wit Brusselkopie.png
wit S2A-european-union-social-fundkopie.
Image 3kopie.png
wit esfkopie.png

Contact

Brederodestraat 188

2018 Antwerpen

+32 (0) 3 289 91 13

info@bindusvzw.be

Openingsuren

Maandag tot vrijdag: 

09:00 - 12:00

12:30 - 17:00

Zaterdag en zondag: gesloten

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle

Copyright © 2020 Bindus - Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy

Website gemaakt door ZQMedia